Gäster

Information till dig som ska gå på begravning

Koppla upp dig hemifrån

Livestream innebär att en kamera placeras i kyrkan/kapellet där begravningen äger rum.
Den sänder sedan ut i realtid här på vår hemsida. De som önskar titta går in via denna länk här nedan, antingen med sin mobil eller dator, och går sedan till den avlidens dödsannons och klickar på den. Där kommer en meny upp där man väljer Live. Där finns också möjligheten att tända ett ljus för den avlidne. Sändningen startar ungefär 5 minuter innan begravningen börjar. 

Ingen begravning sänds utan anhörigas medgivande!

OBSERVERA!

Vid avskedet, då alla går fram och tar farväl vid kistan/urnan, kommer kameran riktas åt ett annat håll, eller så hängs något för kameran tills dess att avskedet är klart.

Ni hör fortfarande ljudet men ingen sörjande ska utsättas för att bli filmad i en svår stund, som ett avsked är. När avskedet är färdigt så vrider vi tillbaka kameran mot kistan/urnan.

Så vänta bara kvar så kommer bilden tillbaka när avskedet är klart.

Klicka här för att komma till Livestream

Klädsel

Generellt så bär de närmast sörjande mörk klädsel och för män vit slips. Övriga bär mörk klädsel och för män svart slips. Man kan självklart även ha vit slips som vän.

Nu för tiden är det inte lika strikt vad man har på sig i kyrkan, men det är ändå viktigt att man klär sig finare än vanligt, om inte annat för att visa respekt för den avlidne. Oftast är färgerna åt de mörkare hållen som t ex grått, svart eller mörkare blå, men står det en klädkod i begravningsinbjudan så ska den självklart respekteras.

Om det är en ung person som avlidit kan det t ex stå "ljus klädsel" och då gör man annorlunda från det traditionella och respekterar familjens önskan.

Klädsel för barn och tonåringar

Barn som är uppåt tonåren behöver inte ha mörk klädsel, det räcker gott med diskreta kläder.

Yngre barn kan ha sina finkläder, oavsett färg, vid begravning. Barn växer och det är onödigt att köpa nya kläder för ett enda tillfälle.

 

Har ni ingen vit slips finns det självklart att köpa hos oss på Ljusets Begravningsbyrå för

99 kr/st.

Annonser

På den här sidan kan du se våra dödsannonser. 

Kistor & Urnor

Det finns inga rätt eller fel när man väljer kista och urna.

Anhöriga

Att tänka på inför besöket på begravningsbyrån!