Livestream

Livestream innebär att en kamera placeras i kyrkan/kapellet där begravningen äger rum.
Den sänder sedan ut i realtid här på vår hemsida. De som önskar titta går in via denna länk här nedan, antingen med sin mobil eller dator, och går sedan till den avlidens dödsannons och klickar på den.
Där kommer en meny upp där man väljer Live. Där finns också möjligheten att tända ett ljus för den avlidne. Sändningen startar ungefär 5 minuter innan begravningen börjar. 

Ingen begravning sänds utan anhörigas medgivande!

OBSERVERA!

Vid avskedet, då alla går fram och tar farväl vid kistan/urnan, kommer kameran riktas åt ett annat håll, eller så hängs något för kameran tills dess att avskedet är klart.
Ni hör fortfarande ljudet men ingen sörjande ska utsättas för att bli filmad i en svår stund, som ett avsked är.

När avskedet är färdigt så vrider vi tillbaka kameran mot kistan/urnan.
Så vänta bara kvar så kommer bilden tillbaka när avskedet är klart.

Ljudproblem?
- Tryck på filmen som visas, dvs direkt på skärmen i direktsändningen på den enhet ni tittar på. 
- Då kommer det upp en vit ruta med en högtalare i - tryck på den vita knappen och då kommer högtalaren att få  vågor framför sig. Då är ljudet på i er enhet från direktsändningen om den inte skulle varit det innan.
- Kom också ihåg att höj ljudet på den enhet ni tittar på.

Detta ska ses som ett komplement till att närvara, i de fall man inte får eller kan, dels på grund av rådande läge med Covid-19, vår lag och att vi måste ta hänsyn till varandra.

OBS! Tänk på att det i vissa kyrkor/kapell kanske inte finns tillräckliga förutsättningar att genomföra en livestream. Kontakta oss om du har frågor om det.