Blommor


Dekorationen på kistan består ofta av ett blomsterarrangemang.

Vi hjälper er gärna att hitta den rätta utsmyckningen till begravningen. Oavsett om det gäller traditionella dekorationer, naturdekorationer eller om ni har andra önskemål.

Ett alternativ till blommor på kistan är ett bårtäcke.

Buketter och kransar till begravningen kan du beställa hos oss eller om ni hellre väljer att gå direkt till blomsteraffären och tillsammans med dem välja ut de blommor som passar just för er.
Ni kan vara flera personer som kan gå ihop om en krans eller bukett.

Vanligtvis skriver man en hälsning på kort eller band.

En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män och barn som kvinnor använder handbuketten som en sista hälsning.
Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ni kan självklart själva ta kontakt med blomsterhandeln och tillsammans med dem välja ut de blommor som passar för just er.

Ord från Interflora:

Kransen är symbolen för evigheten
Vid jordfästning och urnsättning använda dekorationer av flera slag. Till de vanligaste hör kransar, buketter och blomsterdekorationer som kan bindas på många olika sätt.

Familj, anhöriga, arbetskamrater, organisationer och vänner lägger ofta ned en krans som en sista hälsning. Kransen är en symbol för evigheten och kan variera i såväl utseende som storlek. Många väljer att förse kransen med ett vackert band där man textat några sista ord.

Begravningsdekorationen speglar livet som flytt
Idag är det vanligt att man låter en duktig florist binda en dekoration som speglar den bortgångnes levnad, yrkesverksamhet eller käraste hobby.

Till exempel kan en skogvaktare få en dekoration gjord av material från skogen. En musiker en dekoration uppbyggd kring den klassiska lyran.

För den som vill sätta personlig prägel på dekorationen är det bara fantasin som sätter begränsningar.

Kistdekorationen berättar om den bortgångne
Kistdekorationen är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång coh avgör vilket totalintryck man skall få av kyrkorummet. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga.

Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats på samma sätt som tidningarnas dödsannonser och blivit mycket mer personliga och fria.

Begravningsbinderi som skapar helhet
Den som en gång besökt ett rikt utsmycket kyrkorum vet hur mycket de vackra blommorna betyder. Genom att kombinera större och mindre dekorationer kan vi skänka färg, djup och skönhet åt ceremonin.

Blomdekorationerna är ett axplock från Skärblacka Blomsterhandel.

FÖRSLAG TILL ER HÄLSNING

I sorgens stund kan det vara svårt att komma på vad man ska skriva för hälsning på kortet eller bandet. Här har vi sammanställt några förslag för att hjälpa till.

En sista hälsning
Ett sista farväl
Ett sista tack och farväl
Farväl (Mamma etc)!
Tack och farväl!
Farväl min älskade!
Älskade farväl!

Tack för allt!
Tack för din kärlek och omsorg!
Tack för allt du gav!
Tack för alla glada stunder!
Tack för den tid vi fick tillsammans!

Sov i ro!

Sov gott!
Sov så gott!
Sov i frid!
Vila i frid!
Fridfull vila!

​​​Frid över ditt minne
I ljust minne bevarad
Ditt minne lever
Jag (Vi) kommer aldrig att glömma dig
Minnena finns kvar

Jag (Vi) saknar dig
Du fattas mig (oss)
Till dig med kärlek
Du är min enda (ende)!
Vår kärlek kan aldrig dö
Älskad-Saknad
Du var mitt (vårt) allt
Du finns (alltid) i mitt (vårt) hjärta
Vi möts igen